Nadal responsable i de proximitat

Nadal responsable i de proximitat

A dos dies del Black Friday el més fascinant és la quantitat de marques que em cauen bé que estan fent campanya EN CONTRA del Black Friday i la demència consumista, contaminant i capitalista que suposa. He dit ja que la industria indumentària és la segona més contaminant al món després del petroli? Segur que si, dos-centes vegades.

Si voleu fer una ullada a instagram (sí, fer servir internet també contamina, i les xarxes socials alienen, ho sé) jo començaria per Fashion Revolution i el seu abecedari de la industria de la moda, seguiria amb Plim Protection (les compreses de cotó rentables) que estan fent una setmana del reciclatge molt interessant i a continuació teniu a Veja, a Thinking Mü, i altre marques que es passen el black friday pel forro. Perquè quan el teu producte val el que costa i costa el que val, no és possible fer descomptes  de manera embogida.

Dit això, m’agradaria fer el meu ja tradicional post de compres nadalenques, i començaré per fires i mercats, i després potser afegeixo alguna botiga. La veritat és que els mercats de Nadal m’agraden molt, perquè hi trobes una varietat immensa de productes fets a ma, de proximitat, i amb materials de qualitat, perquè normalment hi pots conèixer l’autor/a i xerrar i preguntar-li pel seu projecte i perquè hi ha indumentària, decoració i gastronomia.

 

1)All Those Food

L’edició d’hivern d’enguany tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona. Un munt de menjar i begudes deliciosos, projectes peculiars, gent creativa, activitats familiars, el lloc perfecte per anar a engreixar-se un parell de quilos!

Cap de setmana 1-2 de desembre.

2195

Perquè aneu fent gana… jijij

1957 1968

2177 2178

2)We Love Cats Market

Per fer doblete el primer cap de setmana de desembre! Aquest “és un mercat benèfic handmade que va néixer l’any 2012 amb l’objectiu d’ajudar els gats abandonats de Barcelona

Segons comenten: “Des d’aleshores, hem donat prop de 12.000€ a les entitats que cuiden i vetllen per la seguretat d’aquests animals”. Serà al CREC Poblesec (c/ Blesa, 27)

totebag_wlcm7_3-1000x675

Què hi trobarem? Moltes coses, en comparteixo algunes que fan molt bona pinta: (si feu click a la foto hi ha l’enllaç)

FISH_EARRING_GREY_72_DPI_1024x1024612407-72f0d99776ce4b1ba3f878f75a7afe41

elolivar-2il_570xN.1510429043_ecpg

3)Festivalet

11ena edició. Imagino que això vol dir que no cal que expliqui de què es tracta, tothom ja ho sap. Serà el cap de setmana del 15-16 de desembre al Museu Marítim, com sempre.

bg-bottom

A continuació algunes coses que fan bona pinta! (una vegada més, l’enllaç fent click a la imatge)

000037+_1_ _BANANA_BLUE_SIDE_A

shop-dreammugXL-1oona-piedra-19-1024x1024

 

I a continuació: altres llocs on comprar regals preciosos de Nadal, però no només preciosos, també compromesos, amb la proximitat, amb l’artesania, amb la sostenibilitat, amb les lluites per les grans causes.

Bon Vent

Cada vegada que entro en aquesta botigueta del Born m’ho voldria comprar tot. I és de fet el meu lloc de capçalera per comprar regals. Tenen una ceràmica preciosa, espelmes delicioses, culleres de fusta, també tenen una mica de roba i sabates, tot amb Denominació d’Origen, fabricat amb materials nobles i de proximitat. I amés sempre que hi vaig escolten bona música!

web-nosaltres-1

Save the Mama

“Som l’Ariadna, la Mireia, la Laura i la Jessica, i el 2016 vam perdre la nostra mare, filla i tieta Sonia després de més de cinc anys de lluita salvatge contra el càncer de mama HER2+. Juntament amb ella, vam decidir crear save the mama amb l’objectiu de recaptar finçament per la investigació d’aquests tipus de càncer de mama, contra el que encara no existeixen tractament efectius, així com un espai de suport on compartir amb malaltes, familiars i amigues les nostres experiències en aquest camí. Sense ella, decidim continuar amb aquest projecte en el seu honor, amb l’objectiu d’aconseguir millorar la qualitat de vida i l’esperança de totes aquelles dones que lluiten cada dia contra la malaltia.”

És un projecte de dones lluitadores que han creat productes senzills i punyents amb els que col·laborar a la investigació d’una banda, i amb els que visibilitzar una lluita on hi hem de ser totes i tots. Samarretes i Dessuadores unisex.

savethemama-sudadera-mastectomia-negra-458x458

 

BOLSILLO y ENCUIRE

Son bosses fets a ma, els de Bolsillo produïts a Cádiz, els de Encuire produïts a Madrid. Són de cuirs preciosos, són projectes liderats per dones emprenedores i compromeses amb mètodes de fabricació artesanal, i productes per tota la vida, l’antítesi de “usar y tirar”. Jo en tinc de les dues marques i certifico que la inversió val la pena. Amés, sempre els podeu demanar de regal de Nadal, si cola cola!

BOLSILLO

Bodegón VERAS

ENCUIRE

ALEX2A

 

La Variété
A la seva web diuen, entre d’altres: “Ens agrada dir que creem més que inventem o dissenyem, ja que en la majoria de casos ens agafa la inspiració a les carreteres de Chiang Mai, descobrint tallers artesans on poder processar les idees (…) Així neix gairebé tot a La Variété, conectada a un país meravellós, a la seva gent i el seu art de viure i treballar, una cultura que ens permet ser lliures per observar, improvisar i crèixer amb ella, les seves famílies, tallers locals, tallant, polint branques de fusta, cosint mostres i teixint un fil conductor entre dues cultures (…)”
Bàsicament hi trobareu coses per la llar fetes amb materials naturals, senzilles i boniques.
Bamboo-lamp-Rice-Big-2-400x400
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
moderna con gafas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>