Manteniment on-the-go

Manteniment on-the-go

No tothom és igual, ni totes les pells són iguals. Ni tan sols quan parlem del mateix tipu, la pell es comporta de la mateixa manera a cada persona.

En el meu cas, per sort o per desgràcia, sempre parlo d’un tipus de pell mixta més aviat tirant a greixosa. Per sort, perquè la cultura popular diu que a la gent amb la pell greixosa els hi surten menys arrugues. Per desgràcia… bé, tothom coneix la brillantor sempre present d’una cara coverta de sèbum. Apart de com d’incòmode pot arribar a ser la sensació de tenir una fina pel·lícula anti-transpirant tapan-te tots els porus de la cara. O com de frustrant és portar el cabell acabat de rentar al matí i acabar amb un serrell que fa fàstic a les cinc de la tarda. Gajes de les jornades completes.

Bé, del cabell ens n’ocuparem un altre dia, però referent a la cara, m’agradaria comunicar al món que he trobat la manera de distreure el destí unes hores. No és res especialment novedós, però parlem d’unes eines que jo fa relativament poc que els hi he començat a prestar atenció, així que aquí va.

L’ideal, el més refrescant, allò que et fa sentir com si haguessis reviscut, és rentar-se la cara  a fondo (la meva obsessió m’ha arribat a portar als lavabos de l’FNAC per una “puesta apunto” ràpida abans d’anar a fer-me unes fotos pel DNI al fotomatón). El problema ve quan això no ho pots fer, no sempre hi ha un FNAC o un lavabo de la feina a mà.

La meva sol·lució ha sigut combinar el “blotting paper” (el traductor em m’avisa que digui paper assecant) amb l’aigua aquella en esprai que ma mare sempre portava al bolso quan marxàvem de vacances amb el cotxe. Per acurtar li direm boira hidratant facial (literal de l’anglès, hidration face mist).

El paper assecant serveix per retirar de la cara tota la grasilla del demonio (això és com en Voldemort, fins que no ho comencem a anomenar pel seu nom no li perdrem la por) que s’ha anat aposentant fins a aquell moment, tel poses sobre el nas i apretes (en cap moment te’l restreguis per la cara com si fos una tovallola!) i vas repetint per tota la cara fins que notis que no queda re.  Acte seguit t’espraiejes (atenció diccionari!) la boira per la cara abans de donar-li temps d’adonar-se que li falta algo i torni a produïr sèbum com si no hi hagués demà. A més, la boira va genial a l’estiu quan fa calor, te la tires per sobre i enseguida notes fresquet sense tenir aquella sensació de com que se t’enganxa. I a l’hivern et rehidrata per fora, que ja sabem com de molt deshidrata el fred (si, per això a l’hivern moltes passem de tenir pell greixosa a mixta, o de mixta a seca).

Lo bo d’aquest procés és que de cap manera et desfà el maquillatge que ja puguis portar (sembla màgia). I enseguida pots posar-te’n si es que necessites algun retoc perquè la boira enseguida s’assenta. Apart de que és la millor opció que he trobat per evitar sentir-te com un donut durant tot el dia.  #conselldamiga

*P.D.: no vull fer publicitat en aquest espai, mes que re perquè ni em paguen ni em donen coses gratis, però al Muji hi ha un paper assecant la mar de requete, i a l’Occitane una aigua d’angèlica que fa la millor olor del món (olor suau, que si portes colonia no es donaran d’hòsties). Tot pot pujar uns 13€, preu entremig: sempre trobarem opcions més cares i més barates. I depèn de l’ús, us pot durar tot un mig any.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra

A mí una vegada em van dir que tenia certa gràcia per explicar les coses, i que (semblava que) sabia de què parlava. Més tard em van demanar què digués tot el que pensava en un espai enmig de l'internet perquè a qui li interessés ho llegís. Sembla que encara ningú se n'ha adonat de que sóc una tarada sense filtre amb vàrios forats a la mà. Espero que duri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>