agenda d’abril

agenda d’abril

Feia temps que no escrivia una agenda de recomanacions, però arriba l’abril, i amb ell unes quantes coses que em semblen molt interessants. Així doncs, aquí teniu les quatre coses que tinc apuntades a l’agenda per aquest mes d’abril:

1. Taste All Those:

Edifici Història de la Universitat de Barcelona, 2 i 3 d’abril, d’11:30 a 22h.

S’auto-defineix com “un nou esdeveniment amb ànima sostenible, local i de temporada”. I us preguntareu, i si és local perquè el nom està en anglès? Si, jo també m’ho he preguntat, coses de branding… I suppose. Bé, tornant a la iniciativa en si, des de l’organització expliquen: “al mercat hi haurà dues zones, una primera zona de mercat de productors, on estaran els propis productors (de fruita i verdura, peix, carn, …) i artesans/elaboradors (d’oli, formatges, pa, embotits) venent els seus productes. Després hi haurà una altra zona amb food trucks i stands venent menjar per consumir directament.”  

Els productors/artesans, a més de vendre els seus productes (de proximitat) podran explicar on els podem la resta de l’any (a quines fires i botigues els comercialitzen). “El menjar que venguin els food trucks i stands no necessàriament serà amb ingredients del mercat de productors però la idea és que en el futur si ho sigui.”, afegeixen, i una de les maneres perquè així sigui és donar suport a aquesta iniciativa.

1933884_782551798523209_2078829440851125863_n

2. Dos llibres per Sant Jordi:

Catalunya, 23 d’abril, tot el dia.

Efectivament, el 23 d’abril cau al mes d’abril, i és el dia dels llibres i les roses, i a sobre és dissabte. Lo tengo todo papi. I és el meu deure com a amiga de les autores, recomanar-vos dos llibres, un de poesia i una novel·la.

Ancoratge, de Miriam Cano, edicions Terrícola. No l’he llegit perquè encara no està publicat, però he sentit l’autora recitar alguns dels poemes, i he llegit el seu primer llibre de poesia. Crec que amb això podria justificar la recomanació, però passo de justificar res, és la MEVA AMIGA VALE.

Els ocells,  de Víctor Tur, editorial Empúries. Aquest si que està publicat, i la meva mare l’ha llegit i diu que l’he de llegir. I ha guanyat un premi. I també és del meu amic.

firma-mail

3. Barnasants Cançó d’Autor:

Del 21 de gener al 14 d’abril, diversos espais i horaris.

La 21ena edició del festival de cançó d’autor més important de Catalunya, i segurament del món, arriba a la recta final. El 14 d’abril, dia de la República, és la cloenda, però abans, uns quants concerts que us recomano intensament:

Divendres 1 d’abril:

- Aurora Feliú, 19h, Harlem Jazz Club. “Filla de la trova cubana, Aurora Feliú arriba a Barcelona per mostrar com la reinterpreta i la canta a la seva generació amb cançons pròpies”

- Jo Jet i Maria Ribot, 21h, La Iguana. “Amants dels escenaris singulars –han actuat a llibreries i teatres–, el concert de Jordi Serra i Maria Ribot al BarnaSants serà dels pocs que no oferiran dalt d’un terrat (…). Els manresans fan un repertori melodies senzilles, cançons d’amor i vivències pròpies, i han anunciat una gira especial per terrasses mentre preparen el seu nou disc, que sortirà la tardor del 2016.”

Diumenge 3 d’abril:

- Cor de Carxofa, 19h, La Iguana. Poesia i glosa. La glosa improvisada es mostra en un recital basat en l’enginyosa poesia de Josep Pedrals i l’acompanyament de l’acordió de Carles Belda. Cor de Carxofa és una entitat per al foment de la glosa, el cant improvisat dels Països Catalans en totes les seves formes. La creació poètica de Pedrals –també recitador, dramaturg i músic d’Els Nens Eutròfics– es combinarà en directe amb l’enginy creatiu de la glosa. Poesia i glosa, dos esqueixos del mateix arbre.”

- VerdCel, 19h, C.A.T., “El projecte d’Alfons Olmo celebra 10 anys des de la sortida del seu primer disc amb un recopila-tori del VerdCel i la gira Estacions són cançons. El grup valencià fa una mirada retrospectiva a la seva trajectòria, que va arrencar fa una dècada amb PaísViatge (DiscMedi, 2006), tot i que ja funcionava des del 2000. La celebració inclourà també cinc videoclips de cançons, i coincideix amb el llançament d’un film documental sobre VerdCel, Trajecte: la distància no és frontera.”

Dijous 7 d’abril:

- La Otra, 20h, C.C.Albareda: “La Otra escriu lletres de crítica punyent, irònica i profunda. Una consigna personal i política que encaixa a la perfecció amb les seves cançons. La proposta de la cantautora madrilenya Pa’ fuera y pa’ dentro (Fisura Producciones, 2014), és una cançó d’autor renovada, amb pinzellades de música negra. Al BarnaSants es presenarà com a trio, acompanyada de guitarra i percussió. A més, algunes convidades aportaran colors al repertori, i aprofitarà per avançar temes inèdits.”

- Cecilia Todd, 20:30, Auditori Barradas: “Referent indiscutible de la música tradicional i popular de Veneçuela, Cecilia Todd canta i toca el cuatro amb la perfecció de la senzillesa.”

Diumenge 10 d’abril:

- Daniel Drexler, 19h, Auditori Barradas: “El cantautor uruguaià Daniel Drexler ofereix en directe el llibre+DVD Tres tiempos (MS2 Discos, 2015), sobre la part desconeguda de les composicions. De moment, el DVD només es pot adquirir a l’Uruguai, el Brasil i l’Argentina, però el concert serà un tast del projecte. (…) Es tracta d’una obra ambiciosa, un viatge cap al substrat conceptual dels seus últims tres discos.”

4. Impressionistes i moderns:

CaixaForum Barcelona, 11 de març al 19 de juny, dilluns a diumenge, de 10h a 20h.

A la web hi podreu llegir “Aquesta mostra recorrerà els noms dels principals mestres de la pintura des del romanticisme fins a l’expressionisme abstracte a través de les obres de Manet, Courbet, Sisley, Van Gogh, Degas, Picasso, Modigliani, Kandinski, Pollock i Rothko, entre d’altres, totes procedents de la Phillips Collection, una de les col·leccions més grans dels Estats Units en art modern i avantguardes. La mostra està estructurada en sis blocs, des del romanticisme fins a l’expressionisme abstracte. (…) Una oportunitat excepcional que els visitants puguin contemplar les obres mestres de la col·lecció Phillips Collection de Washigton, d’on surt molt poques vegades.”.

Bàsicament, és difícil que no us agradi aquesta expo, perquè està feta per al gran públic, ho te tot per agradar, te diferents nivells de lectura, això la fa per a tots els públics, i a més hi ha moltes activitats relacionades com tallers, tertúlies, conferències, visites comentades, etc. Jo vaig perdre l’oportunitat d’una visita comentada, però ho compenso amb la visita comentada a càrrec de la meva mare .)

Un consell, si podeu evitar caps de setmana, i tardes entre setmana, millor que millor, perquè hi ha molt afluència.

Pablo Picasso cat habitacio blava phillips collection_ca_ES #204898564

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
moderna con gafas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>